Päron Knock-Out
En himla god, men väldigt mäktig efterrätt som passar bra efter en lättare måltid. Receptet är ursprungligen tänkt att vara en kaka, men att äta den ljummen som en paj med vaniljglass eller grädde blir snäppet vassare!

Päron Knock-Out
ca. 8 personer
ca. 8 personer
Deg:
5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3 ½ dl farinsocker
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
200 g smör
Fyllning:
4-5 stora päron
150 g mörk choklad
ca 2 msk konjak
ca 1 tsk citronjuice
Blanda ihop alla degingrededienserna till en smulig deg och tryck ut hälften i en form ca 18 x 25 cm. Baka mitt i ugnen, 225 grader i 10 minuter.
Blanda konjak och citronsaft i en skål. Skala päronen, dela dem i små bitar ca 2 x 2 cm och lägg dem att dra i konjaksblandningen en stund.
Häll ut päronen på den förgräddade bottnen. Grovhacka chokladen och strö ut över päronen. Häll på resten av smuldegen och grädda i 225 grader i 20 minter. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller grädde.

Kommentarer
Trackback