Peach Melba Smoothie
Denna smoothie är ett utmärkt alternativ till frukost en varm sommardag. Om man utesluter mjölken och tillsätter lite vaniljsocker kan den även bli ett bra och lite nyttigare alternativ till glass till fredagsmyset. :)
Peach Melba Smoothie
1 person
1 dl frusna hallon
1 konserverad persika (dvs, en halva)
1 dl vaniljyoghurt
ca ½ dl mjölk
Häll hallon, persika och vaniljyoghurt i en mixer och mixa till en slät massa. Häll i mjölk till du får önskad konsistens. Jag brukar låta mig vara ganska tjock så att den kan ätas med sked, medan min sambo vill ha ganska mycket mjölk så att den blir drickbar - man gör precis som man själv vill! :)
Nutella-glasstårta
Den här glasstårtan hittade jag en gång när jag tittade in på linneasskafferi. Den verkad väldigt lätt att gära och had fått många kommentarer med bra betyg. Då måste man ju bara prova!! Det fina med den här är att man kan variera den så väldigt; man kan ha i kolasås, olika bär/frukter, kaksmulor, Cookie dough, små godisbitar... eller vad man nu helst tycker om. Kanske en skvätt av en favoritlikör för att få en vuxen touch på det hela?
Jag hade i alla fall Nutella, mjölkchoklad och olika salta nötter i den här gången. Resultatet blev helt fenomenalt gott vill jag lova!!
Nutella-glasstårta
ca. 8 personer
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
ca 1/3 burk Nutella
ca 80 g hackad mjölkchoklad
ca 80 g hackade, blandade salta nötter
Vispa grädden ganska löst. Häll i den kondenserade mjölken och Nutellan och vispa till en krämig massa. Rör ner det mesta av nötterna och den hackade chokladen; spara lite till att dekorera tårtan med.
Häll upp smeten i en form, ca 1,5 liter. Dekorera med nöt- och chokladhacket. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas så att den hinner mjukna något. Om man vill kan man till exempel servera lite hallonsås till, men den är fantastiskt god att äta bara som den är!